Rookie x Unto 2025

Vi planlegger Rookie-valper våren 2025. Jeg regner med å trenge forvert(er) til hannhund og tispe fra dette kullet. Hva vi ser etter i våre valpekjøpere kan du lese mer om nederst på denne siden, kjennes det aktuelt så send meg gjerne en mail og fortell litt mer om deg/dere og deres planer! Anbefaler også å bli med i vår kennelgruppe for å holde deg oppdatert: https://www.facebook.com/groups/wrigglebutts

Rookie – RLI RL2 Wrigglebutts Do It On Purpose (regnr: NO51065/21) – er en av våre fantastiske Gaffadøtre fra Girl Power-kullet. Rook, da kalt Ginny, var tidlig en favoritt i valpekassa med sin store personlighet. Hun har vokst seg til en slank og nett sportsmodell og har beholdt personligheten og kosebehovet. Her får du mye hund i liten forpakning. Jeg pleier å fleipe om hundene at «når jeg først kjøper meg kjærlighet så vil jeg ha valuta for pengene» og det er utvilsomt en sånn hund RookieRock er. Rookie trenes primært i rallylydighet, men også lydighet, nosework og litt forskjellig og lever til hverdags sammen med vår supre forvert Camilla og «storebror» Tyson. Rookie minner meg på mange måter om sin mamma Gaffa og har en velmontert av/på-knapp og tar det meste livet byr på med en fin blanding av entusiasme og knusende ro.

Helsemessig er Rookie helsesjekket og fri for HD, AD og patellaluksasjon. Hun er hereditært fri for HC og L2Hga. Hun har fine, åpne nesebor og ingen kløe, hudproblemer, kloproblemer eller sensitiv mage/tarm. Rookie er øyelyst fri for Phpv, men hadde et øyehår (distichiasis) på siste øyelysning. Du kan lese mer om henne og finne linker til video av mentaltester (BPH og MH) her på siden hennes. Jeg anbefaler alltid alle valpeinteresserte å selv dobbeltsjekke resultater på NKKs www.dogweb.no (helseresultater + MH utført i Norge ligger her) og SKKs avelsdata. (helseresultater for svenskfødte hunder + BPH-resultater for norske/svenske hunder ligger her). Spør gjerne om hjelp om du ikke er vant med å finne frem i disse databasene.

Rookie – Wrigglebutts Do It On Purpose. Fotograf: Philippa Ling Kristensen

Unto – FI CH Bellerion Urban Skyglow – er en vakker og trivelig herremann fra den finske kennelen Bellerion. Han er svært glad i mennesker, som Rookie, og har dessuten et veldig fint eksteriør. Jeg liker særlig godt at han også har fått avlest ryggbilder og er LTV0 og VA0 – dvs han er uten noen type deformasjon i ryggraden. LTV, overgangsvirvel på norsk, er en rekke feildannelser i ryggen som har blitt en «snakkis» på flere hunderaser i nyere tid.

 

Er Wrigglebutts kennelen for deg? 

  • Du er opptatt av å lære mer om hundetrening og ønsker en aktiv treningskompis ( og gjerne en konkurransehund).
  • Du har tid og kapasitet til å overøse en hund med kjærlighet og dekke dens behov for mosjon og aktivisering.
  • Du innser at det er et stort ansvar å ha hund generelt og staff spesielt og er forberedt på å være en ansvarlig hundeeier.
  • Du anser det som en selvfølge å helse- og mentalteste hunden din.
  • Du ønsker å være en del av en aktiv “kennelfamilie” og delta på felles treninger og kurs.

Vår filosofi

  • mor og valper råfores, noe vi ønsker at de fortsetter med
  • valpene får flest mulig ulike, positive opplevelser for å forberede dem på sitt fremtidige liv
  • det er obligatorisk å røntge (hofter/albuer/rygg), øyelyse og generelt følge opp valpens fysiske helse
  • det er ikke noe køsystem, men fokus på å matche riktig valp og riktig hjem – valpenes egenskaper vurderes nøye og de plasseres i sitt fremtidige hjem basert på sin personlighet
  • vi har tett oppfølging på nettet og med treff/treninger/kurs slik at valpekjøperne får best mulig oppfølging og jeg får en mest mulig detaljert evaluering av mitt avlsarbeide

Interessert i en valp fra oss?
Ta kontakt med meg på hei @ wrigglebutts.com med det du måtte ha av spørsmål samt litt om deg, hva du kan tilby og hva du har av ønsker og planer for en eventuell valp.

NB! Jeg anbefaler alltid alle valpeinteresserte å selv dobbeltsjekke resultater på NKKs www.dogweb.no (helseresultater + MH utført i Norge ligger her) og SKKs avelsdata. (helseresultater for svenskfødte hunder + BPH-resultater for norske/svenske hunder ligger her). Spør gjerne om hjelp om du ikke er vant med å finne frem i disse databasene.