Forvert

Som forvert blir du en del av kennelfamilien på samme måte som når  du er valpekjøper, men du betaler ikke full pris for hunden. I stedet er noe av betalingen at jeg har lov til å bruke hunden i avl hvis den oppfyller alle krav til helse, mentalitet osv. I praksis er hunden din egen, du gir den tid og kjærlighet og oppdragelse og trening. Du får en hund som oppdretter har stor tro på, tett oppfølging med det du måtte trenge av hjelp og sparer samtidig litt penger på både hunden, helsetesting med mer. Hvis hunden viser seg å oppfylle alle krav så vil den da eventuelt bli mamma/pappa når den blir gammel nok til det.

Fordelen for meg som oppdretter er at jeg har mulighet til å ha flere potensielle avlshunder uten å ha så mange hunder hjemme. Flere hunder i oppdrettet gjør det enklere for meg å bruke flere ulike hunder i avl. For eksempel kan jeg ha ha ett kull på hver av to kullsøstre i stedet for to kull på en tispe jeg har hjemme. Det gir mulighet for større genetisk variasjon, som er viktig for rasens fremtid. Seriøst oppdrett er aldri noe man tjener store penger på, men ved å ha forhunder som får trening og kjærlighet og et godt liv i en annen familie blir ikke «tapet» av tid og penger like stort på de hundene som viser seg å ikke tilfredsstille kravene til å bli avlshund.

Jeg er opptatt av å ha en rettferdig kontrakt jeg selv ville signere, som da jeg selv var forvert for min Gaffa. Det vil for eksempel alltid være mulig å kjøpe ut hunden om jeg ønsker å bruke en hund i avl og forvert ikke synes hunden bør gå i avl pga helse eller atferd. Om jeg velger å ikke bruke hunden i avl vil forvert naturligvis ikke måtte betale noe for å overta hunden. Det er fint om du bor innenfor en times kjøring fra Moss, men egnethet er viktigere enn avstand. Du bør disponere bil. Lurer du på mer konkrete ting rundt det å være forvert, eller vil se eksempler på tidligere avtaler, så ta kontakt på e-post (se under).

Tenker du at det å være forvert kan være interessant? Er du interessert i en aktiv treningskompis, har lest gjennom våre valpesider og tenker at dette kan være noe som passer for deg/dere? Da kan du gjerne ta kontakt på mail: hei @ wrigglebutts . com  og fortell litt om hvem du er, hva du er på jakt etter og hva du kan tilby en staff.

Er Wrigglebutts kennelen for deg? 

  • Du er lidenskapelig opptatt av å lære mer om hundetrening og ønsker en aktiv treningskompis ( og gjerne en konkurransehund).
  • Du har tid og kapasitet til å overøse en hund med kjærlighet og dekke dens behov for mosjon og aktivisering.
  • Du innser at det er et stort ansvar å ha hund generelt og staff spesielt og er forberedt på å være en ansvarlig hundeeier.
  • Du anser det som en selvfølge å helse- og mentalteste hunden din.
  • Du ønsker å være en del av en aktiv “kennelfamilie” og delta på felles treninger og kurs.

Vår filosofi

  • mor og valper råfores, noe vi ønsker at de fortsetter med
  • valpene får flest mulig ulike, positive opplevelser for å forberede dem på sitt fremtidige liv
  • det er obligatorisk å røntge (hofter/albuer), øyelyse og generelt følge opp valpens fysiske helse
  • det er ikke noe køsystem, men fokus på å matche riktig valp og riktig hjem – valpenes egenskaper vurderes nøye og de plasseres i sitt fremtidige hjem basert på sin personlighet
  • vi har tett oppfølging på nettet og med treff/treninger/kurs slik at valpekjøperne får best mulig oppfølging og jeg får en mest mulig detaljert evaluering av mitt avlsarbeide