Forvert

Jeg regner med å ha behov for forvert både til unghund og valp i løpet av 2023. Som forvert blir du en del av kennelfamilien på samme måte som når  du er valpekjøper, men du betaler ikke full pris for hunden. De vanlige krav til valpekjøpere gjelder. I tillegg gjøres det noen avtaler om å stille hunden til disposisjon for oppdretters avlsarbeid slik at jeg har mulighet til å ha flere hunder i avl uten å ha så mange hunder hjemme*. Flere hunder i oppdrettet gjør det enklere for meg å bruke flere ulike hunder i avl. For eksempel kan jeg ha ha ett kull på hver av to kullsøstre i stedet for to kull på den tispa jeg har hjemme. Det gir mulighet for større genetisk variasjon, som er viktig for rasens fremtid. Det vil alltid være mulig å kjøpe ut hunden om jeg ønsker å bruke en hund i avl og forvert ikke synes hunden bør gå i avl pga helse eller atferd. (Om jeg velger å ikke bruke hunden i avl vil forvert naturligvis ikke måtte betale noe for å overta hunden.) Du bør bo innenfor en times kjøring fra Moss og disponere bil.

Så – bor du i området og tenker at å være forvert kunne være interessant? Er du interessert i en aktiv treningskompis, har lest gjennom våre valpesider og tenker at dette kan være noe som passer for deg/dere? Da kan du gjerne ta kontakt på mail: hei @ wrigglebutts . com  og fortell litt om hvem du er, hva du er på jakt etter og hva du kan tilby en staff.

*Det vil også kunne finnes situasjoner der det av helsemessige grunner plasseres hunder på fôr selv om intensjonen ikke er å la dem gå i avl. Det kan være fordi jeg ønsker litt ekstra kontroll på fremtiden deres for eksempel for å nettopp unngå at de går i avl pga kjent sykdom.

Er Wrigglebutts kennelen for deg? 

  • Du er lidenskapelig opptatt av å lære mer om hundetrening og ønsker en aktiv treningskompis ( og gjerne en konkurransehund).
  • Du har tid og kapasitet til å overøse en hund med kjærlighet og dekke dens behov for mosjon og aktivisering.
  • Du innser at det er et stort ansvar å ha hund generelt og staff spesielt og er forberedt på å være en ansvarlig hundeeier.
  • Du anser det som en selvfølge å helse- og mentalteste hunden din.
  • Du ønsker å være en del av en aktiv “kennelfamilie” og delta på felles treninger og kurs.

Vår filosofi

  • mor og valper råfores, noe vi ønsker at de fortsetter med
  • valpene får flest mulig ulike, positive opplevelser for å forberede dem på sitt fremtidige liv
  • det er obligatorisk å røntge (hofter/albuer), øyelyse og generelt følge opp valpens fysiske helse
  • det er ikke noe køsystem, men fokus på å matche riktig valp og riktig hjem – valpenes egenskaper vurderes nøye og de plasseres i sitt fremtidige hjem basert på sin personlighet
  • vi har tett oppfølging på nettet og med treff/treninger/kurs slik at valpekjøperne får best mulig oppfølging og jeg får en mest mulig detaljert evaluering av mitt avlsarbeide