Gaffa x Kody 2021

 

Gaffa og Kody fikk ikke mindre enn SJU tispevalper som ble født 27.mai 2021. Ei måtte avlives pga kraftig leppe/ganespalte, men de resterende seks er sterke og livlige og med rent jentelag ble det raskt opplagt at temaet måtte bli GIRL POWER. De har derfor fått navn inspirert av historisk viktige kvinneskikkelser innen ulike felt. De har også fått initialene til «sin» kvinne som en del av navnet. Jeg ønsker at personen de er inspirert av skulle være med i navnet samtidig som jeg ville ha noe litt mer spennende som navn enn «bare» noens for- og etternavn. Så…. *drumroll* her er en kjapp presentasjon av Girlpower-kullet:

Wrigglebutts Lady of DNA – Tosca – mørk grønt halsbånd

Tosca var førstefødte, med hvite labber og haletipp. Hun ble kalt Tosca fordi min venninne Lisa og jeg savner Toscabuller (og Sverige) og Lisa elsker hvite tær. Toscas kennelnavn er til ære for Rosalind Franklin som var britisk kjemiker og jobbet særlig med nukleinsyrer, virus og kull. Hun er særlig kjent fordi hun var essensiell i oppdagelsen av DNAs struktur (dobbel-heliksen). Navnet «Lady of DNA» er et av Rosalind Franklins kallenavn.

 

Wrigglebutts Hug and Conquer – Naga – lys grønt halsbånd

Naga fikk valpekassenavnet sitt fra det slange/dragelignende vesenet i Thai mytologi. Vi kaller valpene for «dragene» fordi Strips er så redd for dem når de er små, så dette var en slags «dragenavn». Nagas kennelnavn ble inspirert av Temple Grandin som er en amerikansk professor somjobbet for autistiske menneskers rettigheter og dyrs rettigheter. Hun er selv autistisk og er særlig kjent for å ha oppfunnet en «klemmemaskin» som hun selv brukte for å roe seg og som inspirerte videre studier og også hjelpemidler som for eksempel Thundershirts som nå er tilgjengelig til hund. 

 

Wrigglebutts Be The Revolution – Hassel – rosa halsbånd

Hassel fikk kanskje det minst gjennomtenkte valpekassenavnet (søtt navn som passer brun hund, men ikke så bra at jeg ligger an til å rekke å bruke det på egen hund noen gang), men kennelnavnet sitt får hun etter ei dame som har satt store spor. Ruth Bader Ginsburg – Notorious RBG – var amerikansk jurist og liberal høyesterettsdommer som døde høsten 2020. Mange sa da «May her memory be a revolution.» som er inspirasjonen til Hassels kennelnavn. Hun gjorde mye særlig for likestilling og mot diskriminering og ble dessuten kjent for sine halskrager, særlig sin «dissent collar» som hun iførte seg når hun var uenig med majoriteten i høyesterett og uttalte seg om dette. 

 

Wrigglebutts Shoot For Space – Jaxa – lilla halsbånd

Jaxa kom susende bare ca 3 minutter etter Hassel og fikk sitt navn etter den japanske romfartsorganisasjonen pga sin rakettfart. Hun får videreføre romfartstemaet også i kennelnavnet og kalles opp etter Katherine Johnson som var afroamerikansk matematiker hos NASA på et tidspunkt i amerikansk historie der hudfargen din påvirket hvilket toalett du kunne bruke osv. Astronauten John Glenn, som var første amerikaner i bane rundt jorda, ville ikke skytes opp før hun hadde kontrollregnet datamaskinenes utregninger. (PS: Filmen Hidden Figures er verdt å se 🙂 ) Det er vel ganske opplagt hvor navnet hennes kommer fra.

 

Wrigglebutts Be The First – Smiley – blått halsbånd

Smiley ble født med smilefjes på magen. Navnet sitt har hun fått fra den første kvinnelige amerikanske visepresidenten. Kamala Harris er jurist og politiker og etter 48. mannlige visepresidenter ble hun første kvinnelige visepresident, første afroamerikanske visepresident og første asiatisk-amerikanske visepresident som nummer 49.  Kamala og jeg har dessuten det til felles at vi begge har bodd en periode i Québec.

 

Wrigglebutts Do It On Purpose – Ginny – oransje halsbånd 

Ginny fikk navnet sitt på grunn av pels- og halsbåndfargen, inspirert av Ginny Weasley i Harry Potter-bøkene. Hun viste seg tidlig som en liten frøken med bein i nesa, også kjent som Larven Aldrimett, Vepsen og Kinaputten. Hun får sitt kennelnavn etter Dolly Parton som for mange kanskje er mest kjent for musikk (og store pupper), men hun har også vist seg å gjøre en viktig innsats med humanitært arbeid. Hun har gjort mye for leseopplæring gjennom leseprogrammet «Dolly Parton’s Imagination Library», pengeinnsamlinger, kreftforskning og ikke minst pengestøtte til arbeidet med å få på plass vaksine mot Covid-19. Hun viser fint hvordan folks førsteinntrykk og fordommer kan samsvare dårlig med det som er på innsiden – kanskje litt som staffene? 

Opprinnelig kullinfo:

Gaffa

Gaffa – RL1 RL2 Blondietales Ladybug

Gaffa er en glad, liten sportsmodell-staff med Disneyøyne og propellhale. Hun er trygg og åpen mot kjente og ukjente, men fremmede som kommer for å hilse på henne blir i blant oversett fordi hun har trent mye på mennesker som forstyrrelse og dermed smetter til meg og i fotposisjon for å få snask. Hennes toppbelønning over alt er mat og hennes favorittsyssel er spor, men hun er med på nesten hva det skal være. Vi trener mest lydighet og nosework. Hun har startet klasse 3 i rallylydighet og klasse 2 i lydighet. Vi trener bruksspor, men ikke egentlig med tanke på konkurranse. Det virker alltid så vanskelig å komme med på bruksprøver at det virker lite motiverende… men mulig vi trener litt viltspor fremover i stedet med viltsporchampionat som mål.

Gaffa har gått både MH og BPH hvor hun gjorde fin figur begge steder, med lek, nysgjerrighet og uten tegn til lyd- eller underlagsredsler. (Film av MH finner du her: https://www.youtube.com/watch?v=xt_FUowfC9E) Du kan se mer om hennes to tidligere kull under sin respektive flik. Hennes første valper fyller 4 år i mars og er helsetestede og har gått både MH og BPH med fine resultater. Alle valper fra det første kullet har også vist frempotene i konkurranseringen i rallylydighet, lydighet og nosework og det er en glede å følge dem! Valpene fra kull nummer to er ikke gamle nok til å være ute og konkurrere, men er trygge og trivelige små rampunger som viser fine takter i treningen.

Kody

Kody – Blazen Staff’s Perfect Imaginary Miracle

Kody har en super overlinje som er en av grunnene til at jeg landet på ham. At han har god HD-statistikk på sine avkom var også et pluss. Jeg har hørt mye bra om mentaliteten hos hans avkom og likt det jeg har sett selv så jeg har stor tro på at dette vil bli en super match!

Dette skriver Silje selv: Han er en utrolig stødig og fin hund. Elsker å jobbe, men med en fin «av-knapp» og trives svært godt i en armkrok i sofaen. Han er «bygd for fart», og har en helt enorm kapasitet. På grunn av fôrverts interesser har han kun vært trent i hverdagslydighet, men dette er nok en hund som kunne nådd langt i feks. lydighet, rally eller agility. (Den ene datteren hans er N RL CH RLI RLII RLIII).

Overlinjen hans er den beste av alle hundene jeg har eid, og dette gir han i stor grad videre til sine avkom – som jevnt over er av veldig god kvalitet. Ellers er han sunn og frisk (bortsett fra noen tenner som har måttet trekkes pga skade og en knekt tå da han var unghund). 

Flere bilder finner du her: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=raystaffsbt&set=a.1453102671383178 

Link til testmating på SBT Pedigree: https://sbtpedigree.com/pedigree?generation=5&SIRE=151485&DAM=434040 

Hva vi ser etter i våre valpekjøpere kan du lese mer om nederst på denne siden, kjennes det aktuelt så send meg gjerne en mail og fortell litt mer om deg/dere og deres planer! Anbefaler også å bli med i vår kennelgruppe for å holde deg oppdatert: https://www.facebook.com/groups/wrigglebutts 

Jeg skal også forhåpentligvis hente hjem ei fortispe høsten 2021 som jeg kommer til å trenge forhjem til innenfor rundt 1 times kjøring fra Moss.

Er Wrigglebutts kennelen for deg? 

  • Du er lidenskapelig opptatt av å lære mer om hundetrening og ønsker en aktiv treningskompis ( og gjerne en konkurransehund).
  • Du har tid og kapasitet til å overøse en hund med kjærlighet og dekke dens behov for mosjon og aktivisering.
  • Du innser at det er et stort ansvar å ha hund generelt og staff spesielt og er forberedt på å være en ansvarlig hundeeier.
  • Du anser det som en selvfølge å helse- og mentalteste hunden din.
  • Du ønsker å være en del av en aktiv “kennelfamilie” og delta på felles treninger og kurs.

Vår filosofi

  • mor og valper råfores, noe vi ønsker at de fortsetter med
  • valpene får flest mulig ulike, positive opplevelser for å forberede dem på sitt fremtidige liv
  • det er obligatorisk å røntge (hofter/albuer), øyelyse og generelt følge opp valpens fysiske helse
  • det er ikke noe køsystem, men fokus på å matche riktig valp og riktig hjem – valpenes egenskaper vurderes nøye og de plasseres i sitt fremtidige hjem basert på sin personlighet
  • vi har tett oppfølging på nettet og med treff/treninger/kurs slik at valpekjøperne får best mulig oppfølging og jeg får en mest mulig detaljert evaluering av mitt avlsarbeide

Interessert i en valp fra oss?
Ta kontakt med meg på hei @ wrigglebutts.com med det du måtte ha av spørsmål samt litt om deg, hva du kan tilby og hva du har av ønsker og planer for en eventuell valp.