Gaffa x Kody 2021

 

Gaffa og Kody fikk ikke mindre enn SJU tispevalper som ble født 27.mai 2021. Ei måtte avlives pga kraftig leppe/ganespalte, men de resterende seks er sterke og livlige og med rent jentelag ble det raskt opplagt at temaet måtte bli GIRL POWER. De har derfor fått navn inspirert av historisk viktige kvinneskikkelser innen ulike felt. Jeg ønsker at personen de er inspirert av skulle være med i navnet samtidig som jeg ville ha noe litt mer spennende som navn enn «bare» noens for- og etternavn. Så…. *drumroll* her er en kjapp presentasjon av Girlpower-kullet:

Wrigglebutts Lady of DNA – Thelma
[Tosca – mørk grønt halsbånd]
BPH
HD: C/C
AD: 0/0
Patella: 
Øyelyst: UA 15.07.2021

Tosca var førstefødte, med hvite labber og haletipp. Hun ble kalt Tosca fordi min venninne Lisa og jeg savner Toscabuller (og Sverige) og Lisa elsker hvite tær. Toscas kennelnavn er til ære for Rosalind Franklin som var britisk kjemiker og jobbet særlig med nukleinsyrer, virus og kull. Hun er særlig kjent fordi hun var essensiell i oppdagelsen av DNAs struktur (dobbel-heliksen). Navnet «Lady of DNA» er et av Rosalind Franklins kallenavn.

Thelma lever livets glade dager i Larkollen med Kjersti og Lasse. Hun trener rallylydighet, går mye veldig fine turer og har vist forlabbene i utstillingsringen ved et par anledninger med fine kritikker. Første året hadde hun også en firbent kompis av the equine persuasion. 

Wrigglebutts Hug and Conquer – Tekla
[Valpekassenavn: Naga – lys grønt/gult halsbånd]
BPH: ja, med skudd
HD: B/B
AD: 0/0
Patella: UA
Øyelyst: UA 15.07.2021, UA 2023

Tekla 1 år

Naga fikk valpekassenavnet sitt fra det slange/dragelignende vesenet i Thai mytologi. Vi kaller valpene for «dragene» fordi Strips er så redd for dem når de er små, så dette var en slags «dragenavn». Nagas kennelnavn ble inspirert av Temple Grandin som er en amerikansk professor somjobbet for autistiske menneskers rettigheter og dyrs rettigheter. Hun er selv autistisk og er særlig kjent for å ha oppfunnet en «klemmemaskin» som hun selv brukte for å roe seg og som inspirerte videre studier og også hjelpemidler som for eksempel Thundershirts som nå er tilgjengelig til hund. 

Tekla 1 år

Tekla flyttet til Hanna med familj i Sverige. De er forverter for Emma på Blondietales kennel og om alt går rett blir det forhåpentligvis små Teklavalper hos Emma om noen år. Tekla kan du følge på Instagram https://www.instagram.com/lagerhanna/  og på Hannas Facebookprofil. I tillegg vil informasjon og oppdateringer om henne poppe opp i blant på kennel Blondietales nettside www.blondietales.no og deres Instagram. Tekla trener rallylydighet og litt nosework. 

Wrigglebutts Be The Revolution – Poppis
[Hassel – rosa halsbånd]
BPH: gjennomført med 2xskudd (Video: https://youtu.be/k3W1ffgWeBA)
HD: C/C
AD: 0/0
Øyelyst: UA 15.07.2021

Poppis 1 år

Hassel fikk kanskje det minst gjennomtenkte valpekassenavnet (søtt navn som passer brun hund, men ikke så bra at jeg ligger an til å rekke å bruke det på egen hund noen gang), men kennelnavnet sitt får hun etter ei dame som har satt store spor. Ruth Bader Ginsburg – Notorious RBG – var amerikansk jurist og liberal høyesterettsdommer som døde høsten 2020. Mange sa da «May her memory be a revolution.» som er inspirasjonen til Hassels kennelnavn. Hun gjorde mye særlig for likestilling og mot diskriminering og ble dessuten kjent for sine halskrager, særlig sin «dissent collar» som hun iførte seg når hun var uenig med majoriteten i høyesterett og uttalte seg om dette. 

Poppis ble boende hjemme med mammaGaff, her skal hun forhåpentligvis få prøve seg på litt av hvert, særlig nosework og rally. Hun har vist fine takter i noseworken allerede i ung alder, men undertegnede har ikke helt fått trent så mye som hun burde. 

Wrigglebutts Shoot For Space – Chili
[ Jaxa – lilla halsbånd]
BPH
HD: B/B
AD: 0/0
Patella: 
Øyelyst: UA 15.07.2021

Chili 1 år

Jaxa kom susende bare ca 3 minutter etter Hassel og fikk sitt navn etter den japanske romfartsorganisasjonen pga sin rakettfart. Hun får videreføre romfartstemaet også i kennelnavnet og kalles opp etter Katherine Johnson som var afroamerikansk matematiker hos NASA på et tidspunkt i amerikansk historie der hudfargen din påvirket hvilket toalett du kunne bruke osv. Astronauten John Glenn, som var første amerikaner i bane rundt jorda, ville ikke skytes opp før hun hadde kontrollregnet datamaskinenes utregninger. (PS: Filmen Hidden Figures er verdt å se 🙂 ) Det er vel ganske opplagt hvor navnet hennes kommer fra.

Chili 1 år

Chili bor i Oslo med Marian og Henrik. Hun trener rallylydighet og lydighet og debuterte i rallyringen på rasegruppas stevne i Fredrikstad i mai 2022 i øsende regnvær. 

Wrigglebutts Be The First – Happy
[Smiley – blått halsbånd]
BPH
HD: A/A
AD: 0/0
Patella: 
Øyelyst: PPM påvist 15.07.2021 (Høyre side. En løs tråd, høyre side, så ingen fare for sårdannelse.)

Smiley ble født med smilefjes på magen. Navnet sitt har hun fått fra den første kvinnelige amerikanske visepresidenten. Kamala Harris er jurist og politiker og etter 48. mannlige visepresidenter ble hun første kvinnelige visepresident, første afroamerikanske visepresident og første asiatisk-amerikanske visepresident som nummer 49.  Kamala og jeg har dessuten det til felles at vi begge har bodd en periode i Québec.

Smiley fikk påvist PPM på øyelysningen som valp, det vil si at litt av den beskyttende hinna som er over øyet under valpens utvikling ikke tilbakedannes slik den skal. Det gir nok et litt redusert syn, men som veterinær Ruth Anne Aas sa «hun skal jo uansett ikke lese bøker og siden hun har hatt det slik hele livet er det nok ikke noe hun merker». 

Happy akka «Æppi» bor hos Anne og familien i Krøderen der hun særlig har glede av familiens barn. Hun koser seg på ulike eventyr og med ymse trening. Du kan følge hennes krumspring på Instagram hos https://www.instagram.com/lovelylanding/og https://www.instagram.com/maria.and.happythestaffy/.

RL1 Wrigglebutts Do It On Purpose –  Rookie
[Ginny – oransje halsbånd]
MH: gjennomført 2023 med 1 på skudd (helt skuddfast)
Video: https://youtu.be/_QJdVjVCq5o
BPH: gjennomført 2022 med 2 x skudd (helt skuddfast)
Video: https://youtu.be/3RO_ZmPq2VU
HD: B/B
AD: 0/0
Patella: UA
Øyelyst: UA 15.07.2021
Annet:
trang hjørnetann nede på høyre side

Rookie 1 år

Ginny fikk navnet sitt på grunn av pels- og halsbåndfargen, inspirert av Ginny Weasley i Harry Potter-bøkene. Hun viste seg tidlig som en liten frøken med bein i nesa, også kjent som Larven Aldrimett, Vepsen og Kinaputten. Hun får sitt kennelnavn etter Dolly Parton som for mange kanskje er mest kjent for musikk (og store pupper), men hun har også vist seg å gjøre en viktig innsats med humanitært arbeid. Hun har gjort mye for leseopplæring gjennom leseprogrammet «Dolly Parton’s Imagination Library», pengeinnsamlinger, kreftforskning og ikke minst pengestøtte til arbeidet med å få på plass vaksine mot Covid-19. Hun viser fint hvordan folks førsteinntrykk og fordommer kan samsvare dårlig med det som er på innsiden – kanskje litt som staffene? 

Rookie 1 år

Rookie er vår fortispe fra dette kullet. Hun har Camilla og Tyson pent snurret rundt sine små røde poter. Hun trener først og fremst rallylydighet, men også litt sporting, nosework med mer. Rookie har per nå et lite overbitt. Rookie og Camilla debuterte i rallyringen den dagen jentene ble konkurransemyndige 27.februar og rakk å ta sin RL1-tittel under et år etter at Camilla hentet henne. 

Opprinnelig kullinfo:

Gaffa

Gaffa – RL1 RL2 Blondietales Ladybug

Gaffa er en glad, liten sportsmodell-staff med Disneyøyne og propellhale. Hun er trygg og åpen mot kjente og ukjente, men fremmede som kommer for å hilse på henne blir i blant oversett fordi hun har trent mye på mennesker som forstyrrelse og dermed smetter til meg og i fotposisjon for å få snask. Hennes toppbelønning over alt er mat og hennes favorittsyssel er spor, men hun er med på nesten hva det skal være. Vi trener mest lydighet og nosework. Hun har startet klasse 3 i rallylydighet og klasse 2 i lydighet. Vi trener bruksspor, men ikke egentlig med tanke på konkurranse. Det virker alltid så vanskelig å komme med på bruksprøver at det virker lite motiverende… men mulig vi trener litt viltspor fremover i stedet med viltsporchampionat som mål.

Gaffa har gått både MH og BPH hvor hun gjorde fin figur begge steder, med lek, nysgjerrighet og uten tegn til lyd- eller underlagsredsler. (Film av MH finner du her: https://www.youtube.com/watch?v=xt_FUowfC9E) Du kan se mer om hennes to tidligere kull under sin respektive flik. Hennes første valper fyller 4 år i mars og er helsetestede og har gått både MH og BPH med fine resultater. Alle valper fra det første kullet har også vist frempotene i konkurranseringen i rallylydighet, lydighet og nosework og det er en glede å følge dem! Valpene fra kull nummer to er ikke gamle nok til å være ute og konkurrere, men er trygge og trivelige små rampunger som viser fine takter i treningen.

Kody

Kody – Blazen Staff’s Perfect Imaginary Miracle

Kody har en super overlinje som er en av grunnene til at jeg landet på ham. At han har god HD-statistikk på sine avkom var også et pluss. Jeg har hørt mye bra om mentaliteten hos hans avkom og likt det jeg har sett selv så jeg har stor tro på at dette vil bli en super match!

Dette skriver Silje selv: Han er en utrolig stødig og fin hund. Elsker å jobbe, men med en fin «av-knapp» og trives svært godt i en armkrok i sofaen. Han er «bygd for fart», og har en helt enorm kapasitet. På grunn av fôrverts interesser har han kun vært trent i hverdagslydighet, men dette er nok en hund som kunne nådd langt i feks. lydighet, rally eller agility. (Den ene datteren hans er N RL CH RLI RLII RLIII).

Overlinjen hans er den beste av alle hundene jeg har eid, og dette gir han i stor grad videre til sine avkom – som jevnt over er av veldig god kvalitet. Ellers er han sunn og frisk (bortsett fra noen tenner som har måttet trekkes pga skade og en knekt tå da han var unghund). 

Flere bilder finner du her: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=raystaffsbt&set=a.1453102671383178 

Link til testmating på SBT Pedigree: https://sbtpedigree.com/pedigree?generation=5&SIRE=151485&DAM=434040 

Hva vi ser etter i våre valpekjøpere kan du lese mer om nederst på denne siden, kjennes det aktuelt så send meg gjerne en mail og fortell litt mer om deg/dere og deres planer! Anbefaler også å bli med i vår kennelgruppe for å holde deg oppdatert: https://www.facebook.com/groups/wrigglebutts 

Er Wrigglebutts kennelen for deg? 

  • Du er lidenskapelig opptatt av å lære mer om hundetrening og ønsker en aktiv treningskompis ( og gjerne en konkurransehund).
  • Du har tid og kapasitet til å overøse en hund med kjærlighet og dekke dens behov for mosjon og aktivisering.
  • Du innser at det er et stort ansvar å ha hund generelt og staff spesielt og er forberedt på å være en ansvarlig hundeeier.
  • Du anser det som en selvfølge å helse- og mentalteste hunden din.
  • Du ønsker å være en del av en aktiv “kennelfamilie” og delta på felles treninger og kurs.

Vår filosofi

  • mor og valper råfores, noe vi ønsker at de fortsetter med
  • valpene får flest mulig ulike, positive opplevelser for å forberede dem på sitt fremtidige liv
  • det er obligatorisk å røntge (hofter/albuer), øyelyse og generelt følge opp valpens fysiske helse
  • det er ikke noe køsystem, men fokus på å matche riktig valp og riktig hjem – valpenes egenskaper vurderes nøye og de plasseres i sitt fremtidige hjem basert på sin personlighet
  • vi har tett oppfølging på nettet og med treff/treninger/kurs slik at valpekjøperne får best mulig oppfølging og jeg får en mest mulig detaljert evaluering av mitt avlsarbeide

Interessert i en valp fra oss?
Ta kontakt med meg på hei @ wrigglebutts.com med det du måtte ha av spørsmål samt litt om deg, hva du kan tilby og hva du har av ønsker og planer for en eventuell valp.