Om kennelen

Vi er en liten kennel i Våler, rett øst for Moss. Målet er å få frem glade, friske, arbeidsomme staffer som egner seg til lydighet, bruks og annen trening. Jeg ønsker atletiske hunder som er en fin blanding av «bull og terrier» uten ekstremer i noen retning. Vi hadde vårt første kull våren 2020, ca ti år etter at første staff kom i hus og tjue år etter at jeg fikk min første egne hund. Men første valpekull var jeg med på en hel del år før dette.

Astri og Ane i valpekassa sammen med et kull irsk terrier en gang på 80-tallet.

Jeg, Ane, er nerd av natur og elsker å nerde både i hundetreningen og genetikken. Jeg gikk Stora Uppfödarutbildningen hos Kungliga Hundar den høsten-vinteren da jeg hentet hjem Gaffa (2014-2015) hvor jeg pendlet til Gøteborg et utall mandager på foredrag med en mengde kjente, dyktige personer innen genetikk, atferd, helse mm. Genetikken har ligget meg varmt om hjertet helt siden grunnskolealder. Jeg har blant annet genetikk, fysiologi og andre biologifag fra Universitetet i Oslo. Dette kommer godt med når man vil forstå mest mulig av kompleksitetene i avl og oppdrett. Jeg kommer aldri til å slutte å oppdatere meg og reiser både innenlands og utenlands samt er med på digitale kurs og forelesninger både innen hund, atferd, trening, oppdrett osv.

Gaffa med Dresden Files-kullet på utflukt

Hundene er først og fremst familiemedlemmer og treningskompiser. Vi har et oppdrett i liten skala og det vil ikke være valpekull hvert år. Jeg vil aldri ha valpekull om jeg ikke ønsker å beholde (minst) en valp selv. Jeg avler først og fremst for å forbedre rasen og få egne «drømmehunder» samt for å skape et aktivt miljø der staffene får vise sine gode egenskaper i trening og konkurranser. Fordi det tar tid og kapasitet å ha og trene en hund vil noen hunder i blant settes ut hos forverter slik at de kan skjemmes bort etter alle kunstens regler og komme hjem hit for å ha kull om de eventuelt skulle vise seg å være egnet til dette. Om du ønsker å være forvert/deleier og bor innenfor en times kjøring fra oss er du velkommen til å ta kontakt på lik linje med andre valpeinteressenter, men vær klar over at det kun er hjem der man har konkrete planer om å trene (og helst konkurrere) i noen type hundesport som er aktuelle.

Dokasse = trebiter litt over alt… Men de ble raskt flinke til å finne doen og traff den anslagsvis 80-90% av gangene.

Det er viktig for meg å la valpene få mange ulike, positive erfaringer. Mesteparten av tiden er det ro og fred hjemme sammen med mamma, men de får også utforske ulike nye miljøer under trygge former. Ettersom de blir eldre får de også være med ut på eventyr en og en, det gir meg et godt innblikk i deres styrker og svakheter.

Vi forholder oss til norske lover og regler og valpene registreres i NKK og leveres chippet, helsesjekket og ikke tidligere enn ved 8 ukers alder. Avlshundene er forsikret hos Agria og valpene kommer med deres skjulte feil-forsikring. Jeg forbeholder meg retten til å nekte noen å kjøpe valp uansett årsak.

Interessert i en valp fra oss?
Ta kontakt med meg på hei @ wrigglebutts.com med det du måtte ha av spørsmål samt litt om deg, hva du kan tilby og hva du har av ønsker og planer for en eventuell valp.