Kennelen

Vi er en liten kennel i Våler, rett øst for Moss. Målet er å få frem glade, friske, arbeidssomme staffer som egner seg i lydighet, bruks og til annen trening. Målet er funksjonelle hunder uten overdrivelse i noen retning, men en blanding av «bull og terrier» slik staffen skal være. En litt mer omstendelig bakgrunnshistorie kan du lese under her:

Jeg vokste opp med terriere. Først Irsk terrier og senere Airedale. Det er drøyt 30 år siden jeg var med på min første valpefødsel og nå i ettertid har jeg hatt veldig sansen for dette bilde av meg (høyre) og søster som sitter i valpekassa. Ikke rart det ble hundedame av meg til slutt, liksom, når jeg vokste opp i valpekassa. 😉 På slutten av barneskolen fikk jeg mast meg til egne sebrafinker og i forbindelse med at jeg leste det jeg fant av bøker begynte jeg også å sette meg litt inn i genetikk og da særlig fargegenetikk, dvs hvordan ulike fargemutasjoner arves hos sebrafinkene. Med årene ble det noen kull sebrafinker, jeg noterte hva de bar på av farger, gjorde testkryssninger osv. Siden den første interessen for genetikken våknet har jeg hatt stor interesse for biologi generelt og genetikk spesielt og ikke minst avl som en måte å være med på denne prosessen selv.

Etter å ha bodd i Canada en periode og så returnert til Norge kom Airedalen Tara (Elmina’s O’Tara) i hus. Hun hadde to kull, begge i samarbeid med hennes oppdretter på Elmina’s. Nå var jeg eldre og i større grad med på arbeidet med valpene (mat, rengjøring, sosialisering). Det siste kullet kom mens jeg gikk på videregående og vi var gjerne en gjeng som dro hjem i lunsjen og/eller fritimer og hang med valpene. 

Pappa, forsker av natur, loggførte og laget infobrev til valpespekulantene. Det var vekstkurver og oppdateringer. Ikke allverdens etter dagens standard, men da var det både morsomt og inspirerende. Helt siden hunderiet tok av for min del har ønsket om et mulig oppdrett ligget i bakhodet (og ofte helt foran også, forsåvidt), men jeg har ikke hatt riktig hund. Samarbeidet med Emma på Blondietales har i tillegg til å gi meg en god støttespiller, inspirasjon og en knakende kjekk kennelfamilie gitt meg en hund som er verdt å avle på. Vi gikk også Stora Uppfödarutbildningen sammen på Kungliga Hundar 2014-2015 som var lærerikt og interessant. I tillegg har mine studiepoeng i biologi på UiO gitt en god grunnleggende forståelse for genetikken og ikke minst viktigheten av genetisk variasjon for å få en sunn populasjon.

Jeg har ambisjoner om å skape et kennelmiljø med samhold og en felles interesse for å jobbe og utvikle seg sammen med hundene på samme måte som jeg føler at Emma har lykkes med så langt med Blondietales-gjengen. Det er GØY å være del av en sånn gjeng og jeg håper å kunne gi mine valpekjøpere den samme følelsen. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å avle frem friske, glade, omgjengelige hunder med god motor og en tålig grei avknapp. Og jeg skal støtte mine valpekjøpere etter beste evne når noe ikke går etter planen, heie på dem og pushe dem til å utvikle seg (og kanskje til å shoppe utstyr…).

Interessert i en valp fra oss?
Ta kontakt med meg på hei @ wrigglebutts.com med det du måtte ha av spørsmål samt litt om deg, hva du kan tilby og hva du har av ønsker og planer for en eventuell valp.