Kategorier
The WriggleButts

Påske-nosework og photoshoot

Plysj - 8mnd
Plysj – Wrigglebutts Tardigrade – 8mnd

Lørdag 23.mars møtte vi Camilla m/Rookie (Wrigglebutts Do It On Purpose) og Tyson for litt noseworktrening på Borre. Det blåste svært kraftig og var noen regndråper i lufta, så ikke helt det været vi hadde håpet på. Men vi la ut fire gjemmer som vi tenkte lå så det ville samle seg litt duft til tross for vinden. I praksis løya vinden litt innen vi startet søkene.

Førstekvinn ut var Gaffa, som håndterte det veldig fint. De gamle er eldst osv. Vi trenger utvilsomt mer trening på terskelsøk.

Moril har ikke gått så veldig mange søk på duft og det er lenge siden høstens siste, så jeg la ut godbit på funnene til henne. Det tror jeg ærlig talt ikke var nødvendig. Hun jobber veldig fint i søkene.

Sistemann ut var Plysj. Han fikk også godbit på funnene siden han kun har gjort noen få søk i sitt liv. Det så ut til at han også egentlig husker duften, men det var tydelig at han trenger bedre belønning for funnene. Det var en klar tendens til å finne og så bare fortsette å søke siden å søke er så gøy. Neste gang blir det bedre godis og kanskje også se om vi kan få til å leke med kampisen som belønning i søk.

Før tur ble det også tid til en liten photoshoot med Plysj som nå har blitt 8 mnd. Han er en veldig fin liten fyr både inni og utenpå, så det er kjekt å ha noen bilder av ham gjennom oppveksten. Tusen takk for hjelpen, Camilla!

Plysj står
Plysj – Wrigglebutts Tardigrade – 8mnd
Plysj
Plysj – Wrigglebutts Tardigrade – 8mnd
Plysj står
Plysj – Wrigglebutts Tardigrade – 8mnd
Plysj sitter på Borre
Plysj – Wrigglebutts Tardigrade – 8mnd
Plysj - 8mnd
Plysj – Wrigglebutts Tardigrade – 8mnd

tur på Borre

Til slutt ruslet vi en runde på Borrehaugene før det ble hjem til pappa og An der det ble spilling og middag.

Kategorier
Ukategorisert

Forvert søkes

Poppis har flyttet til Oslo hos Ine m/familie.

 

Vi vurderer å sette ut sjarmtrollet «Poppis» – NO51061/21 Wrigglebutts Be The Revolution – på fôr til rett hjem. Poppis er en staffordshire bull terrier født 27/5 2021 og er en av seks søstre fra vårt Girl Power-kull. Hun er en middels stor tispe på ca 13 kg med mye futt og fart. Hun har trent litt grunnleggende lydighet og nosework, har startet litt med trening på å kunne løpe foran sykkel og kickspark og litt kjettingtrekk. Poppis er ganske førermyk og veldig kosete. Hun er også B-hund og må gjerne lokkes ut fra dyna til morgentur. Popp har verdens mest silkemyke pels på hodet og er særlig glad i å bli klødd på rumpa. Hun kan gå pent i bånd om hun får betalt i form av en godis en gang i blant. Poppis kan være litt voldsom og knuffete i lek, så som de fleste staffer er hun ingen «hundepark-hund». Du kan lese mer om henne på hennes egen side her inne.

Det vi ser etter:
Du bor helst innen en times kjøring fra Moss, liker å være ute på tur, men også å slappe av på sofaen. Du kan aktivisere henne med for eksempel noseworktrening, litt triks eller annet for hjernen i tillegg til fysisk aktivitet. Du synes hunden kan få være i sofaen (og helst i senga). Du trener hund med moderne metoder og er gjerne med på kenneltreff/treninger i blant. Du har ingen annen hund eller du har en voksen hannhund.

Hva vil det si å være forvert? Hunden vil være din, du vil stå for vanlige utgifter som mat og forsikring. Du blir en del av kennelfamilien som vanlige valpekjøpere. Oppdretter står for eventuelle avlsrelaterte utgifter. Hvis hunden brukes i avl tilbakebetales depositumet. Jeg deler gjerne forvertskontrakten med de som er seriøst interessert, men den er litt knotete å legge ut i sin helhet her inne. Jeg ønsker første kontakt på e-post. hei @ wrigglebutts . com

Kategorier
Ukategorisert

God jul!

Vi tok en liten julebilde-photoshoot bittelille julaften. Nyttig trening for Moril! For ordens skyld hopper Gaffa og Poppis umiddelbart opp på bordet da jeg la opp teppe og fant fram ting til fotografering. Å ta bilder med lys og hodeplagg og dill er jo helt unødvendig, så klart. Men med litt trening synes hundene det er gøy og jeg synes det gjør julebildene litt morsommere. Jeg var dårlig på lyssetting denne gangen, så vi får se om jeg gidder prøve en runde til litt senere…. kanskje noen nyttårsbilder? 😉

Gaffa synes de to ungfjompene er så urutinerte og teite og sitter der rolig og venter (og venter og venter) tålmodig. Hun er gullegod den hunden. Nå er juletreet pyntet og julefreden er i ferd med å senke seg. Vi benytter derfor sjansen til å ønske alle en riktig god jul! Året som har vært har hatt i overkant mange nedturer, men håpet er alltid lyse grønt og vi satser på at 2023 vil vise seg både grønt og glitrende 😉

 

Kategorier
Ukategorisert

Valpetur

På lørdag dro Poppis, Moril og jeg på en liten skogtur med Lisa, Troll og Irpa. Gaffa fikk også hilse på Irpa såvidt, men av praktiske (og fotografiske) årsaker fikk Gaffa vente i bilen mens de unge vimset i skogen.

Det er jo ikke så mange ukene siden vi hadde Troll her mens Lisa var på ferie og Poppis var SÅ glad for å se igjen Troll. Irpa var litt skeptisk i begynnelsen, men tødde opp etterhvert.

Moril var mest opptatt av m-a-t og mennesker, men fikk også lekt litt med Irpa etter en stund. Irpa var først ganske så skeptisk til den vesle saken, men på returen tødde hun opp.

Motivasjonen til å skaffe seg mat skal det ikke stå på!

Håpet var også å få noen bilder av lisja, når det for en gangs skyld ikke var regn, regn og mer regn. Det var ikke bare-bare å fotografere valp mens de andre var i nærheten…

Nysgjerrige medhjelpere var det nemlig rikelig av 😛

Men ble da noen fine bilder av Moril også!

Kategorier
The WriggleButts

Valpeplaner

Da har vi endelig offentliggjort neste års planer! Mer informasjon finner du under «valper» og «Fibi x Albert 2023«. Forventet løpetid er april-mai. Dette er en kombinasjon vi har stor tro på og jeg planlegger så klart å spare minst en valp fra denne kombinasjonen. Jeg regner med at jeg kommer til å trenge forvert som ikke bor mer enn rundt en time fra Moss. Så er det av interesse så ta gjerne kontakt. Det er viktig med god kommunikasjon med alle valpekjøpere, men ekstra viktig med forvertene. Les på valpesiden for mer informasjon om kullet, hva vi krever av og tilbyr våre valpekjøpere. Alle bilder av Albert er, hvis ikke annet er oppgitt, tatt av hans oppdretter Maria Lindsjö på Snögrisens kennel.

Fibi – Wrigglebutts Polka Will Never Die
Snögrisens Petit Albert (c) Julia Kristiansson
Snögrisens Petit Albert som valp
Fibi som valp