Planer

Om alt går etter planen vil Gaffa ha sitt siste valpekull våren/sommeren 2021. Jeg forventer løpetid i mars-april, men hun kan overraske. Hennes utkårede er Rambo – Hirkaho’s Resurrection. Dette er en kombinasjon vi har stor tro på og jeg gleder meg til å se hva det kan bli av dem.

Rambo
Jeg har fulgt Rambo siden han var valp og hatt et godt inntrykk av ham hele veien. Han kommer fra Caroline Remulas kennel Hirkaho, som har fokus på arbeidende hunder og er den svenske staffekennelen som har best HD-statistikk. Rambo gikk en super BPH sommeren 2020, er helsetestet opp og ned og er en veldig trivelig hannhund. Jeg tror han vil komplettere Gaffa fint både eksteriørt og mentalt. Hjemme trenes han primært i agility, men har fått prøve seg på litt forskjellig, blant annet rallylydighet. Du kan følge hans og «søsterens» trening på Instagram @dandiandrambo

Anna (forvert) beskriver ham slik «Rambo är den bästa träningskompisen man kan ha! Han älskar träning oavsett vad för sort vi gör och har alltid en positiv inställning. Han är enkel att belöna både med leksak, socialt och med godis. Han är oerhört smart och lättlärd vilket gör han väldigt rolig att arbeta med. Han har ett mycket bra fokus på sin uppgift och kan träna med andra hundar kring sig. Han är en hund som gör sin förare glad och full av självförtroende efter varje träningspass. Hemma är han en riktig gosig kille som gärna vill vara nära och ligga i knät eller bara nära i soffan. Är nyfiken och intresserad av vad som händer hemma men kan lika gärna ligga och gosa med sin staffesyster.«

AD-index (SKK): 103
HD-index (SKK): 116
Innavlsprosent: 3,9

Gaffa

Gaffa – RL1 RL2 Blondietales Ladybug

Gaffa er en glad, liten sportsmodell-staff med Disneyøyne og propellhale. Hun er trygg og åpen mot kjente og ukjente, men fremmede som kommer for å hilse på henne blir i blant oversett fordi hun har trent mye på mennesker som forstyrrelse og dermed smetter til meg og i fotposisjon for å få snask. Hennes toppbelønning over alt er mat og hennes favorittsyssel er spor, men hun er med på nesten hva det skal være. Vi trener mest lydighet og nosework. Hun har startet klasse 3 i rallylydighet og klasse 2 i lydighet. Vi trener bruksspor, men ikke egentlig med tanke på konkurranse. Det virker alltid så vanskelig å komme med på bruksprøver at det virker lite motiverende… men mulig vi trener litt viltspor fremover i stedet med viltsporchampionat som mål.

Gaffa har gått både MH og BPH hvor hun gjorde fin figur begge steder, med lek, nysgjerrighet og uten tegn til lyd- eller underlagsredsler. Du kan se mer om hennes to tidligere kull under sin respektive flik. Hennes første valper fyller 4 år i mars og er helsetestede og har gått både MH og BPH med fine resultater. Alle valper fra det første kullet har også vist frempotene i konkurranseringen i rallylydighet, lydighet og nosework og det er en glede å følge dem! Valpene fra kull nummer to er ikke gamle nok til å være ute og konkurrere, men er trygge og trivelige små rampunger som viser fine takter i treningen.

Kose-Gaffa i hengekøya. Hun har flere netter i hengekøye bak seg.

NB! Fordi både Gaffa og Rambo samt flesteparten av deres familiemedlemmer har sine helseresultater i SKK er indexene jeg tar utgangspunkt i fra Svenska Kennelklubben. Indexene er ikke helt sammenlignbare med den norske, men det viktigste å vite er at man ønsker en verdi over 100. Du kan lese mer om index på SKK sine nettsider om du ønsker det.

Hva vi ser etter i våre valpekjøpere kan du lese mer om nederst på denne siden, kjennes det aktuelt så send meg gjerne en mail og fortell litt mer om deg/dere og deres planer!

Jeg skal også forhåpentligvis hente hjem ei fortispe våren 2021 som jeg kommer til å trenge forhjem til innenfor rundt 1 times kjøring fra Moss.

Er Wrigglebutts kennelen for deg? 

  • Du er lidenskapelig opptatt av å lære mer om hundetrening og ønsker en aktiv treningskompis ( og gjerne en konkurransehund).
  • Du har tid og kapasitet til å overøse en hund med kjærlighet og dekke dens behov for mosjon og aktivisering.
  • Du innser at det er et stort ansvar å ha hund generelt og staff spesielt og er forberedt på å være en ansvarlig hundeeier.
  • Du anser det som en selvfølge å helse- og mentalteste hunden din.
  • Du ønsker å være en del av en aktiv “kennelfamilie” og delta på felles treninger og kurs.

Vår filosofi

  • mor og valper råfores, noe vi ønsker at de fortsetter med
  • valpene får flest mulig ulike, positive opplevelser for å forberede dem på sitt fremtidige liv
  • det er obligatorisk å røntge (hofter/albuer), øyelyse og generelt følge opp valpens fysiske helse
  • det er ikke noe køsystem, men fokus på å matche riktig valp og riktig hjem – valpenes egenskaper vurderes nøye og de plasseres i sitt fremtidige hjem basert på sin personlighet
  • vi har tett oppfølging på nettet og med treff/treninger/kurs slik at valpekjøperne får best mulig oppfølging og jeg får en mest mulig detaljert evaluering av mitt avlsarbeide

Interessert i en valp fra oss?

Ta kontakt med meg på hei @ wrigglebutts.com med det du måtte ha av spørsmål samt litt om deg/dere og hva dere har av planer for en eventuell valp.